streda 30. januára 2013

Trestné oznámenia na Daniela Lipšica

V posledných dňoch sa predseda Novej väčšiny Daniel Lipšic celkom zviditeľnil, resp. sme o ňom dosť čítali. Dva týždne dozadu som síce márne hľadal je SUPER NOVU v prieskumov volebných preferencií politických strán. Nová väčšina bola v politickom suteréne. Nedosahovala ani hranicu troch percent. Dva dni nato sa však zjavila ako SUPERNOVA v prieskume inej agentúry (MVK) hneď na druhom mieste pomysleného politického rebríčka za vedúcim SMEROM a pred všetkými opozičnými stranami. Pochopiteľne že mi je jasné, kto zvolil metodiku pre MVK. Len neviem za koľko.... Ale dobre. U agresívneho Lipšica a jeho násilnej propagandy ma táto „drobnosť“ neprekvapuje.

Vzápätí sa Lipšic opäť objavil v médiách v súvislosti s trestným stíhaním jeho osoby vo veci ohovárania, ktorého sa dopustil ešte ako minister vnútra. Išlo o jeho mediálne vystúpenia v pozícii ministra vnútra počas vyšetrovania kauzy Gorila. Lipšic vtedy v niektorých vyhláseniach evidentne predbehol dobu, čas a možno aj sám seba. To však ešte netuší. Samozrejme že u PENTY to neostalo bez odozvy. Výsledkom čoho je už medializované trestné stíhanie Lipšica. GORILA zdá sa nie je taká čiernobiela, ako nám ju vtedy prezentoval bývalý minister Lipšic. Ale ako sa hovorí, nechajme to orgány činné v trestnom konaní resp. na Špeciálnu prokuratúru. Nemám obavu, že v tomto smere sa určite dozvieme ešte zaujímavé veci.

Čo však v médiách zatiaľ nerezonuje tak ako by bolo vhodné, je ďalšie trestné oznámenie na Daniela Lipšica. Podal ho líder hnutia O2H – REÁLNA DEMOKRACIA pán Ján Pavliš. Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za prečin Zneužívanie právomoci verejného činiteľa podľa § 326 Tr. zákona.

O čo ide? Týka sa spôsobu, akým sa Lipšic dopracoval k možnosti realizovať justičnú skúšku. Podanie pána Pavliša konštatuje porušenie zákona a upozorňuje, že Daniel Lipšic vysoko pravdepodobne konal v rozpore so zákonom. Pán Pavliš sa odvoláva na dva články, v ktorých zmieňovanú situáciu okolo Lipšicovej justičnej skúšky analyzuje Pavol Klein aj v pokračovaní článku. Mimochodom oba články prevzal aj portál www.lipsic.net

Uvedená analýza konštatuje, že Daniel Lipšic zneužil právomoci verejného činiteľa, keď v roku 2001 ako vedúci úradu Ministerstva spravodlivosti SR požiadal a sám sebe podpísal návrh na vykonanie odbornej justičnej skúšky a to i napriek tomu, že nespĺňal zákonné predpoklady na jej vykonanie.

Ďalej sa uvádza, že Lipšic nemal zákonom požadovanú dĺžku praxe, ktorú v tej dobe platný zákon požadoval v dĺžke 3 roky. Minister spravodlivosti mohol odpustiť maximálne 2 dva roky. Lipšic však preukázateľne mal prax iba 9 mesiacov. Taktiež nebol ani justičným čakateľom tak, ako to vyžaduje zákon. Pretože ak mal byť Lipšic justičným čakateľom, bol by to súbežný pracovný pomer s pozíciou vedúceho Úradu Ministerstva spravodlivosti SR (čo vtedy vykonával). To je ťažko predstaviteľné, resp. nemožné. Nakoľko tam mal byť vybratý výberovým konaním na Krajskom súde a o tom nikde nie je záznam.

Pavol Klein vo svojej analýze neohovára. Predkladá fakty a reálnu chronológiu vtedajšieho sledu udalostí na Ministerstve spravodlivosti SR koncom roku 2001 a začiatkom roka 2002. Ponúka dokonca fotokópiu Uznesenia 849 Ústavnoprávneho výboru Slovenskej republiky zo dňa 19.2.2002 vydaného krátko potom, ako bol Lipšic na základe absolvovania justičnej skúšky zapísaný do zoznamu advokátov.

Citujem:
„Minister spravodlivosti SR (v tom čase Ján Čarnogurský) nepredložil hodnoverné doklady o tom, že piati zamestnanci Ministerstva spravodlivosti SR (Mgr. Alena Roštárová, Mgr. Hana Posluchová, Mgr. Peter Štift, JUDr. Daniel Lipšic, JUDr. Katarína Valová) v čase po prvom decembri 1999 ústavne a zákonne konformným spôsobom zložili odbornú justičnú skúšku, pretože ani jeden z nich v rozhodnom čase nespĺňal jeden zo základných zákonných predpokladov – absolvovať prípravnú službu justičného čakateľa“.
Podľa všetkého ako uvádza pán Pavliš vo svojom podaní, došlo k spáchaniu viacerých trestných činov, viacerými osobami. Neznámy páchateľ sa mohol dopustiť trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa podľa § 326 Tr. zákona a to tým, že v úmysle spôsobiť inému škodu alebo zadovážiť sebe alebo inému neoprávnený prospech, umožnil poslancovi NR SR Danielovi Lipšicovi získať neoprávnený prospech.

Čo dodať? Zhrnul som len to, čo napísali páni Pavol Klein a Ján Pavliš. Spravil som to preto, aby fakty ktoré zozbieral Pavol Klein nezapadli prachom. Spravil som to preto, aby odvaha Jána Pavliša nešla do zabudnutia v návale informácií mainstreamových médií.

Daniel Lipšic sa často oháňa slovami ako pravda a morálna bezúhonnosť. Pravdu povediac, v jeho podaní ide o urážku čestných a odvážnych ľudí.

16 komentárov:

  1. Ján Pavliš? hahahahah to je ten expert na všetko co podava kazdy druhy den trestne oznamenia na kazdeho a na vsetko? Ved uz cele Kosice ho poznaju a policajti maju plne zuby, lebo otravuje s kravinami kazdu chvilu. To mi je ale kvalitny material. Pavlis - postavicka z Kosic ktora sa chce cez svoju stranicku presadit v politike. Peter Sivak a Pavol Klein, ktorych nikto nikdy nevidel a objavili sa po zalozeni Lipsicovej strany. Zjavne ten chlap niekomu velmi vadi a boja sa ho, tak skusaju taketo kraviny. Ja som Lipsica nikdy nevolil ani nebudem, ale toto je take priehladne az az.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa zasa ta praca tychto dvoch ludi paci.
      Ak nieco tvrdia, tak to dokladuju bud svedkom, alebo papierovym svedectvom,
      Rozoberaju Lipsia, lebo vypada byt najslabsim clankom v retazi, keze opustil rady KDH.
      Ak by nahodou nejaky neskorumpovany sudca Lipsica odsudil, tak ho trest neminie na rozdiel od Bielika.
      O necistom sposobe nadobudnutia papierov na vzdelanie upozornoval v Lipsicovom pripade aj Harabin. Len Harabin je nedoveryhodna osoba, pretoze parkrat klamal ( a nie preto, ze je novinarom, ci verejnosti nesympaticky).
      Preo je toto osvetlenie pozadia Lipsica poucne. Ved by nebol prvy politik, ktory divnym sposobom nadobudol vzdelanie.

      Odstrániť
  2. Iba hlupy grafoman moze vypotit to co autor tychto stranok..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani by som nepovedal ze grafoman, ale nejaky debilko, ktory berie 20 eur sa taketo dristy. Koho uz toto zaujima? Nejaky Lipsic a jeho vzdelanie. Toto su totalne kecy. Treba riesit najvecsie gorily a zlodejov, co okradaju republiku 20 rokov! Dzurinda, Miklos, Figel, Fico, Bugar a ich sponzori Siroky, Poor, Penta, J&T a podobne. TOTO RIESITE a nie nejakeho Lipsica a jeho vzdelanie. Ani sa necudujem ze sme cely stat v riti ked toto ludia dokazu vazne riesit namiesto skutocnych problemov. Len tym dokazuje Sivak a Klein ze to robia za peniaze a ucelovo na objednavku.

      Odstrániť
    2. ale upratovať sa musí od podlahy a nie od stropu ty gorila

      Odstrániť
  3. Hmm,
    netušil som, že je na Slovensku toľko hrdinov, ktorí nie sú ochotní bojovať proti malým zločincom, či malým zločinom, pretože majú plné ústa slov, či slín o tom ako by ostatní mali bojovať proti veľkých zločincom, či veľkým zločinom.

    Tí vyzývatelia, ktorí sú proti odkrývaniu takzvaných malých zločinov, či malých zločincov, radšej v odpovedi napíšte, že Vy máte za sebou boj s táááááákym veľkým zločincom a tóóóóóľkým veľkým zločinom ste zabránili ...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kde do péčka sa tu dá dať karma? By som dal -262 Kelvinov lebo za koment to totiž vôbec nestojí.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vážený pán autor článku, rozhodne pokračujte v písaní o tejto politickej oblude a nedajte sa odradiť.
    Ako vidno, niekoho hnevá, že poukazujete na prešľapy a nečistú hru Pána dokonalého.
    Verím, že časom vyplávajú aj ďalšie skutočnosti ohľadom tzv. Novej väčšiny.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To si si komentoval sam Peter Sivak ci tvoje druhe ja Pavol Klein?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. samozrejme že je to všetko pravda o tom bastardovi lipšicovi, veď to je človek bez chrbtovej kosti tak isto ako čarnogurský a fígeľ. je to jedna skorumpovaná banda kazateľov z vatikánu.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Samozrejme aj s rodinkou Pčolinských, ktorá ho verne nasleduje, lebo im bude vedieť zabezpečiť budúcnosť tak ako ju za svojho ministrovania na MV zabezpečil platom 3000,-Eur pre Vlada Pčolinského a jeho ďalšieho podareného brata predavača mobilov, Peter ako organizátor protestov bol super utajený. Hlavne by som pozrel ich diplomovky.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. toľko ľudskej biedy, nenávisti a choromyseľnosti treba hľadať. Hovorí sa, že každý hovorí a píše o sebe a týka sa to aj pánov anonymov, česť výnimkám. Prečítajte si ešte raz ten článok a príspevky úbožiakov a budete vedieť, s akou osobou máte do činenia. najhoršie je bojovať s hlúposťou, ani sa to nedá, treba sa nad hlúposťou povzniesť. To nepotrebuje ani komentár. Našťastie, čestných ľudí, akým je pán Lipšic, sa toľká zloba nedotkne, odrazí sa a opadne, ako každé každá navŕšená špina, Zuzana T.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Radšej anonymne hovoriť pravdu, ako pod svojím menom klamať ľudí.
      Že je čestný človek? -Veď tomu ani sám neverí!

      Niektoré "čestné" ťahy jeho novej strany s gorilo-americkým pozadím:

      - zaspamované emailové schránky nevyžiadanou
      poštou od Lipšica
      - zmanipulované prieskumy verejenej mienky
      - facebook-vraj priaznivci z Konga, Haiti...
      atď...atď

      Jednoducho hnus

      Odstrániť
    2. Anonymne sa najlepsie vymyslaju kokotiny, aspon nikto si to nemoze overit. Keby si ty magor vypisoval pod svojim menom, aj by ti to niekto zozral. Ked pises tieto kokotiny, preco sa toho este nechytili media? Asi preto lebo su to bludy. Emailove spamy ako pises, tak pokial viem, ludia pisali ze chcu pomoct s novou stranou, takze kazdy kto poslal kontakt na seba, dostaval info. Ja takisto. Zmanipulovane prieskumy? Ved VSETKY agentury im potvrdili rast preferenci. Cize si kupili vsetky agentury??? :-)))))) Co sa tyka facebooku, zverejnili print screen admin pristupu, kde vidno realne odkial su priaznivci (SK, CZ..). To co uverejnil NOvy cas je totalna hlupost. Novemu casu neverim ani to ze sa vola novy cas. Takze tu ti uz dosli argumenty. Okrem ineho uz vyse mesiaca si vazeny pan Klein (alebo Sivak) nevypotil absolutne nic. Uz ti dosli napady ci uz Penta prestala platit? :-)))

      Odstrániť
    3. pre anonymného zo 4.3.2013
      vulgárnosť, urážky diskutujúcich- to sú tvoje jediné zbrane, čo máš.
      A že Peter Sivák nenapísal vyše mesiaca nič? To ty nerieš, snáď nechceš blogerom prikazovať nejaké kvóty.

      Odstrániť