sobota 22. septembra 2012

Zapchajte deťom uši, prichádza Lipšic!

Doplnený text a komentár:

Tak! A zaradil som sa k čoraz väčšej skupine nepohodlných - cenzurovaných blogerov. Všímam si v poslednom čase, že téma Lipšic a jeho okolie sa pre blogerov stáva smrteľnou. Dnes SME bez upozornenia vymazalo môj blog, na ktorom bol tento článok. Skutočne netuším čo také strašné sa v ňom nachádza, veď posúdte sami.

Nechcem byť zbytočne paranoidný, ale obávam sa, že "židovská ekonomická mafia" (IMMOCAP, Ditec, Lukeš, Lipšic, Barto a spol. viď. Izraelská obchodná komora) alebo ako to nazvať, nám tu vyčíňa ako čierny mor a už sa ani len neobťažujú s nejakým upozorňovaním. Arogancia vydavateľa SME je úplne bezbrehá, keďže článok mal počas svojich 2 hodín života vysokú čítanosť a rozbiehala sa pod ním diskusia. A to všetko iba preto, lebo som si dovolil písať o pánovi nedotknuteľnom.

Originálny text publikovaný na blogu SME:

Môj veľmi súkromný "politický komentár" nespadajúci do systému Piano :-) nech si folklór užije aj mlčiaca väčšina.

Najprv odkážem čitateľov na link http://www.lipsic.sk/temy/video/#wrap. Ide o prvú verejnú prezentáciu "Novej väčšiny". Tlačová beseda je z 2.9.2012 a ja reagujem tak neskoro lebo toto vystúpenie som študoval zas a zas... Miestami mi až vlasy na hlave dupkom vstávali. Vždy uvediem Lipšicov citát a následne to okomentujem.

"Dnešný dátum sme si nevybrali náhodou. Posledné dva dni prebiehali na hrade oslavy dvadsiateho výročia prijatia ústavy. Konali sa rôzne recepcie, tlačové konferencie, pripíjalo sa šampanským. Hradní páni oslavujú. Otázkou pre nás je, či naozaj majú čo oslavovať aj ľudia - mlčiaca väčšina."

Očividne tu sa Lipšic snaží použiť tzv. Jánošikovský motív. Z jeho slov mi vychádza, že sme všetci utláčaní feudálmi a jediný, kto nás môže z tejto tmy dostať von, je práve ON sám. Jedine ON nás chudákov povedie vpred a otvorí nám oči. Ale to, že sa nasilu pasuje za vodcu by ani tak nevadilo. Vadí tu iné. Pán Lipšic, neboli ste náhodou až do tohto roku medzi tými, koho nazývate hradnými pánmi, aj Vy? Pripomeňme si Lipšicovu kariéru (z www.lipsic.sk) :

  • 1998 – 2002 vedúci úradu Ministerstva spravodlivosti SR
  • 2002 – 2006 minister spravodlivosti SR a podpredseda vlády SR
  • 2006 – 2010 poslanec NR SR
  • 2010 – 2012 minister vnútra Slovenskej republiky
  • od 2012        poslanec NR SR
  • 2000 – 2012 člen KDH, podpredseda politickej strany

Čo z tohto vyplýva? To, že možno tu sa práve skrýva príčina súčasných Lipšicových aktivít... Že by išlo o neuspokojené ambície pán Lipšic? Je problémom to, že ste boli vždy len takým podradným hradným pánom? Že za súčasnej politickej situácie ste nemali šancu dosiahnuť vrchol (nech si toto slovo vysvetľuje každý ako chce)? Je nevyvrátiteľné, že až do roku 2012 sa Lipšic pohyboval medzi hradnými pánmi.

A hop... Už tam nie je... Čo sa stalo? Lipšic nemal šancu dosiahnuť vrchol. Tým pádom využíva jednoduchých a naivných ľudí hlavne z dôvodu, aby uspokojil vlastné ambície. Nechutné... Komu a čo chcete a potrebujete dokazovať pán Lipšic?

"Ľudia majú pocit, že v našej krajine vládnu široké lakte a úzke charaktery. Že v našej krajine nevyhrávajú nápady najschopnejších, ale svojvôľa najmocnejších. Že v našej krajine sa dá za peniaze kúpiť všetko, dokonca aj pravda. Že v našej krajine sa do tváre spravodlivosti vysmievajú arogantní mafiáni, oligarchovia a rôzne gorily, kým slušní občania sa márne domáhajú práva a spravodlivosti."

Opäť sa musím oprieť o svoje formulácie uvedené vyššie. Súčasťou tohto zločineckého systému bol predsa dlhé roky aj Lipšic. Čo sa stalo, že ho práve teraz takto osvietilo? Lipšic nadáva samému sebe.

"V lete sme chodili spolu s mojimi kolegami po celom Slovensku, po všetkých našich regiónoch a rovnako ako pred dvomi rokmi, keď sme chodili po obývačkách, sme si všimli jednu vec: všade na Slovensku žijú mimoriadne vzácni, talentovaní a charakterní ľudia. Boli to mladí, študenti, boli to dôchodcovia, bolo to na vidieku aj v mestách, boli to robotníci, živnostníci či lekári. Nabíjalo nás to neuveriteľnou energiou, stretnúť sa s tísícami ľudí s talentom, statočnosťou a odvahou. Aj vďaka tomu si myslíme, že Slovensko má obrovskú šancu."

Toto je asi najkrajší výtvor z celého prejavu. Kde sa Lipšic mohol na svojich potulkách počas leta stretávať s tisícami ľudí. Pritom v čase dovoleniek a študentských brigád. Dajme si dokopy fakty. Na svojom Facebooku má Lipšic zverejnený zoznam "events", čiže stretnutí s ľuďmi v rámci snívania svojho sna. Takže pozrime sa, kde všade sa snívalo (pri všetkej mojej úcte k tým, čo prišli):

  • 7. júla – prvá grilovačka pri Považskej Bystrici
  • 15. júla – druhá grilovačka v Marianke
  • 24. júla – tretia grilovačka v Bardejove a Prešove
  • 27. júla – štvrtá grilovačka v Rajke (obec Rajka sa nachádza v Maďarskej republike ale to vôbec neprekáža Lipšicovi v jeho politickej propagande, skúsil by to aktívny Maďarský politik u nás, to by bolo zas rečí...)
  • 2.augusta – grilovačka v Červenom Kameni
  • 3. augusta – grilovačka v Komárne, Galante
  • 9. augusta – grilovačka v Trenčíne
  • 11. augusta – stretnutie v Topoľčanoch a Partizánskom
  • 12.augusta – grilovačka v Trenčianskych Tepliciach
  • 17. augusta – stretnutie Kežmarku
  • 18. augusta – stretnutie v Rožňave
  • 18.augusta – stretnutie v Košiciach
  • 25. augusta – stretnutie v Turčianske Teplice a Martin
  • 28. augusta – stretnutie v Banskej Bystrici
  • 29. augusta – stretnutie v Žiari nad Hronom

Podľa fotiek, ktoré má Lipšic zverejnené na facebooku na každej z grilovačiek alebo stretnutiach bolo prítomných maximálne niekoľko desiatok ľudí. Na grilovačkách to bolo ešte menej než na stretnutiach. Skrátka, demagógia. Ale to je celý Lipšicov štýl – povedať blbosť a neočakávať, že si to niekto bude chcieť verifikovať. Pre čitateľov len aby vedeli – keď Lipšic rozpráva o tisícoch, myslí tým maximálne stovky. To len pre istotu, keby nám začal sľubovať vysoké platy, prosperujúcu ekonomiku a tak ďalej.

"Slovenskú republiku treba postaviť odznova. Potrebujeme novú politiku, novú morálku, novú ekonomiku a nové verejné služby." (táto veta znie celkom vtipne najmä v kontexte "eventu" v Maďarskej Rajke...)

Čo to znamená, že Slovenskú republiku treba postaviť odznova? Toto už sú "výkriky" do prázdna. Preboha, ako to chce urobiť? Prejavuje obrovskú nespokojnosť s čím? So štátnym zriadením SR? S demokraciou? Nie je to tak trošku z jeho strany alibizmus? Veď od roku 1998 pomáhal budovať tento systém spoločne s inými hradnými pánmi a teraz je ich najväčší kritik?! Čo sa týka môjho názoru, tak z vyššie uvedeného vyplýva, že Lipšic potrebuje len novú morálku, aby sa odnaučil klamať. Veď, vykrikoval by takéto nezmyselné heslá keby sa v politike vyšplhal až hore? Asi nie... A ešte raz, neviem AKO to chce urobiť...

Lipšic tvrdí, že "na Slovensku majú navrch ľudia, ktorí klamú, kradnú a podvádzajú". O Lipšicovom klamaní sa už budú pomaly vtipy rozprávať. Čo sa týka kradnutia – stačí si prečítať materiál Kocúr alebo www.lipsic.net. To isté sa týka aj podvodov. Takže keď Lipšic rozpráva tieto veci, musí mať na mysli aj seba. No a čo s tým pán Lipšic? Zoberieme do rúk kladivá, skalpely a notebooky a všetkých bohatých vyženieme preč z republiky?

V ďalšom odseku sa Lipšic snaží stupňovať nenávisť voči bohatým a aby pohladil naše utláčané duše, pokračuje v neuveriteľných návrhoch:

"My ľuďom veríme. Veríme ľuďom, že pokiaľ budú sami rozhodovať o svojich životoch, o svojej krajine, urobia to lepšie, ako to za nich robili elity - politické, justičné alebo ekonomické. Aj preto si myslíme, že je potrebná nová spoločenská dohoda, z ktorej vzíde nová ústava, ktorú následne schvália ľudia v referende. Ústava, ktorá dá viac moci ľuďom a menej elitám."

Inými slovami, Lipšic pomaly nabáda ľudí na štátny prevrat a ako bonus kradne do posledného písmena nápady aktivistom z OZ Priama demokracia, ani sa len nepokúsi vymyslieť niečo originálne! Zvrhnime skrátka všetkých, čo tu boli doteraz a vládnime si sami. Myslím, že takéto niečo sa stalo pri Veľkej októbrovej revolúcii, keď sa k moci dostali boľševici a vieme ako to všetko dopadlo. Skrátka rozpadu na 70 rokov. Niečo podobné sa dialo aj v krajinách, kde sa prevalila arabská jar. Najprv zvrhnime tých zlých a potom sa uvidí... A naozaj vidíme, čo sa v takom Egypte alebo Lýbii deje dnes. Z toho, čo povedal Lipšic, vyplýva nasledovné:

  • Pokladá parlamentnú demokraciu za elitársky systém???
  • ...a možno si iba "privlastnil" nápad na nejaký nový typ demokracie od aktivistov, ktorých neváhal pri -20°C nechať mlátiť a osviežovať vodným delom.

Myslím, že sa práve píšu nové kapitoly do politológie!!! Veď podľa Lipšica má byť aj Ústava spoločenskou dohodou, ktorú si schvália ľudia. V čom sa má podľa Lipšica nová Ústava líšiť od starej? Vážim si ľudí, tak ako o nich rozpráva Lipšic, ale títo istí ľudia sa nemiešajú do výuky napr. anglického jazyka svojich detí, keďže na to platia učiteľku, ktorá na to študovala a má roky skúseností... Je jasné, že v prípade Ústavy ide o úplne nepodstatný dokument, tú nemusia vypracovať odborníci. Na tú by stačil Lipšic sám. I keď čo poznám právnikov, mnohí sa vyjadrujú tak, že Lipšica by nechceli ani za koncipienta.

Normálne by to bolo všetko smiešne, keby to jeden z hradných pánov, ktorý si vymyslel nový spôsob ako poskočiť vyššie, nemyslel vážne. Takto sa to stáva až hrozivým.

Na teraz stačilo, pokračovanie neskôr... , nakoľko pán ON nám ponúka neuveriteľne obsažný materiál s názvom "Demagógia v politickej praxi"....

2 komentáre:

  1. Dobrý deň, Peter,
    prepáčte, ale ani po prečítaní tohto celého súboru blogov na: www.lipsic.blogspot.sk som sa nedostal k Vášmu úplnému inkriminovanému blogu bez neskorších dodatkov a komentárov, aby som mohol posúdiť opodstatnenosť či neopodstatnenosť zrušenia (vymazania) všetkých Vašich blogov na SME.
    Snáď za inkriminovaný text by mohol admin považovať nasledovný Váš text:
    "Nechcem byť zbytočne paranoidný, ale obávam sa, že "židovská ekonomická mafia" (IMMOCAP, Ditec, Lukeš, Lipšic, Barto a spol. viď. Izraelská obchodná komora) alebo ako to nazvať, nám tu vyčíňa ako čierny mor a už sa ani len neobťažujú s nejakým upozorňovaním. Arogancia vydavateľa SME je úplne bezbrehá, keďže článok mal počas svojich 2 hodín života vysokú čítanosť a rozbiehala sa pod ním diskusia. A to všetko iba preto, lebo som si dovolil písať o pánovi nedotknuteľnom.", ale ten podľa Vášho vyjadrenia nebol súčasťou inkriminovaného blogu, alebo sa mýlim?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie, nie, to čo píšete, že: "prepáčte, ale ani po prečítaní tohto celého súboru blogov na: www.lipsic.blogspot.sk som sa nedostal k Vášmu úplnému inkriminovanému blogu bez neskorších dodatkov a komentárov, aby som mohol posúdiť opodstatnenosť či neopodstatnenosť zrušenia (vymazania) všetkých Vašich blogov na SME. Snáď za inkriminovaný text by mohol admin považovať nasledovný Váš text: "Nechcem byť zbytočne paranoidný, ale ... lebo som si dovolil písať o pánovi nedotknuteľnom.", ale ten podľa Vášho vyjadrenia nebol súčasťou inkriminovaného blogu, alebo sa mýlim?"

      To práve dopísal až potom, ako je jasné z textu ("Dnes SME bez upozornenia vymazalo môj blog, na ktorom bol tento článok"), ale aj nadpisu toho odseku: "Doplnený text a komentár:"

      Zatiaľ čo originálny text publikovaný na blogu SME je text za nadpisom: "Originálny text publikovaný na blogu SME:"

      Odstrániť