piatok 10. mája 2013

Nicholson, Lipšic a vymývanie mozgov teenagerom.

Tak som sa pre zmenu dočítal v týchto dňoch na internetových diskusných fórach a sociálnych sieťach, že Tom Nicholson je najväčší Slovák akého sme kedy mali. Čestný a statočný muž, ktorý bojuje s veternými mlynmi slovenskej korupcie. Ako Kanaďanovi by mu nejaké Slovensko mohlo byť u prdele, ale jemu nie. Sú ľudia, ktorí ho majú v úcte a hovoria, že by chceli byť takí odvážni ako je on. Tom Nicholson novinár z Kanady. Muž, ktorý sadí stromy...

Nicholson si spravil meno na kauze Gorila. Dostal sa k niekoľko rokov starým a pre členov vládnych koalícií známym informáciám z prostredia SIS. Prečo práve on, dodnes nie je zrejmé, hoci ja si myslím že viem prečo ... Bolo to v čase, keď bol ministrom vnútra Daniel Lipšic. Nicholson vedel ako patrične naložiť s kompromitujúcim materiálom a Daniel Lipšic sa pustil do boja proti gorilám. Čo nasledovalo ďalej, všetci dobre vieme. Vyšli sme do ulíc a protestovali sme proti skorumpovaným politikom, ktorí dvadsať rokov rozkrádajú túto krajinu. Dovtedy sme to samozrejme nevedeli... Daniel Lipšic s odhodlaním organizoval pravidelné tlačové besedy, kde podľa scenára Made in Hollywood líčil svoj boj proti skorumpovaným politikom a mafii s bielymi goliermi. Tom Nicholson vydal knihu s rovnomenným názvom Gorila a občas z tribúny pozdravil a podporil nahnevaných Slovákov.

Odvtedy pretieklo veľa vody v Slovenských riekach. Situácia sa naoko akoby upokojila. SMER s prevahou vyhral voľby, vytvoril jednofarebnú vládu a upevňuje svoje pozície. Opozícia ako už tradične pokračuje vo svojom obligátnom folklóre a tvári sa, že bojuje za naše práva.

„Nič sa nezmenilo, skutočne sa nič nezmenilo. Všetko je rovnaké. Ja som stále rovnaký. Jediné čo sa zmenilo je to, že vznikla Nová väčšina“ s obľubou hovorí Lipšic. Áno má pravdu. Nič sa nezmenilo. Ani on sa nezmenil. Je to stále ten istý Daniel Lipšic. Vypočítavý , ambiciózny člen najvyšších politických kruhov na Slovensku. Jediné čo sa zmenilo je to, že chce on konečne určovať pravidlá hry. Chce byť prvý, chce byť víťaz, chce brať všetko. Projekt Nová väčšina má reflektovať túto ambíciu. A treba povedať, že idú aj cez mŕtvoly. Kupujú predvolebné prieskumy, kradnú fanúšikov na sociálnych sieťach, Slovensko zaplavujú bilbordmi svojho predsedu. Naozaj čelíme zo strany Novej väčšiny masívnej politickej propagande, na akú tri roky pred voľbami nie sme zvyknutý. Ale ak na to majú peniaze (evidentne kopu peňazí), rozumiem tomu. Nový výrobok , aj keď so starým obsahom nejako treba predať.

Čo ma však zaráža a poburuje je to, že Lipšic sa tlačí aj na pôdu stredných škôl. A je neuveriteľné, že mu v tom výrazne pomáha Kanadský bojovník za čisté a demokratické Slovensko Tom Nicholson... Nicholson často hovorí o stave demokracie v Kanade. Chce mne, alebo nám povedať, že v demokratickej Kanade je možné aby na akademickú pôdu strednej školy chodil politik v sprievode investigatívneho novinára a masíroval študentom mozgy?! S údivom som čítal Nicholsonov blog na SME „O Slovensku, ktoré nik nechcel“.

Nicholson chce hovoriť s mladými gymnazistami o korupcii na Slovensku a o tom, čo sa s ňou dá robiť. Na tento účel dokonca vytvorí web stránku, kde budú gymnazisti písať o svojich predstavách ako by malo vyzerať Slovensko. To je naozaj „dobrá myšlienka“. Veď uznajte sami: Je na Slovensku korupcia? Áno nepochybne je a zasahuje najvyššie miesta. Treba s tým niečo robiť? Áno, treba. S týmto sa nedá nesúhlasiť. Veď Nicholson nerobí nič zlé. Konečne niekto, niečo robí, že? Má to jedinú chybičku krásy, že za týmito peknými rečami sa skrýva kampaň pre Lipšica a Novú väčšinu!

Že som paranoidný? Ubezpečujem vás že nie. Ešte raz si pozorne prečítajte Nicholsonov článok. Je to kampaň Novej väčšiny zabalená do sentimentálnych sračiek (ospravedlňujem sa za výraz). Alebo my chcete povedať, že v demokratickej Kanade je bežné, že investigatívny novinár chodí do škôl na besedy o korupcii s aktívne činným politikom ako je v tomto prípade Daniel Lipšic? Lipšic je vo vrcholovej politike na Slovensku od roku 1998. Šesť rokov viedol rezorty spravodlivosti a vnútra, bol podpredsedom vlády. Nesie reálnu zodpovednosť za úbohý stav v našej krajine. Zodpovednosť presne takú ako tí, na ktorých ukazuje. To si vážne myslíte, že takáto propaganda by Nicholsonovi prešla vo vyspelom svete, ktorý nám stále dáva za príklad? Ako nezávislý novinár by nepochybne skončil... Tu mu tlieskame a berieme ho za hrdinu. To je fakt možné len na Slovensku....

Pre zaujímavosť si pozrite Nicholsonove blogy na SME. V roku 2010 napísal skusmo dva články. V roku 2011 nič. Po zverejnení Gorily to začiatkom roka 2012 začalo. Gorila, Gorila, Gorila ak nie v nadpise tak v textoch. „Gorila bombing“ v produkcii Nicholsona. V dvoch prípadoch dokonca v anglickej verzii (asi pre nejakú americkú neziskovku). Jedenásť článkov z trinástich súvisí priamo, alebo nepriamo s Gorilou. Presne rovnaká agenda ako Lipšicova. Kauza Gorila a z nej vyplývajúca potreba zmeniť Slovensko. Ťažko sa proti tomu niečo namieta, že?

A tak Nicholson začal tohto roku Tour okolo Slovenska. Má v pláne navštíviť väčšinu z 260 slovenských gymnázií. Na vybraných školách samozrejme spolu s politikom a predsedom Novej väčšiny Danielom Lipšicom.

„Ale na mne títo študenti už nechali takú hlbokú stopu, akí sú ako skoro-prvovoliči už zbehlí vo verejných otázkach, a ako im záleží na ich Slovensku. Sú zdeprimovaní, samozrejme - zamestnanie a odchod do zahraničia sú otázky, čo rezonujú všade.“

Pán Nicholson, prosím vás, choďte niekam do kelu s týmito žvástami. Vy, ako aj ja veľmi dobre vieme, čím mladí ľudia žijú a aké problémy riešia. Určite nie tie, ktoré rieši Nová väčšina. Problém je v tom, že ani nevedia, že je tu nejaký Lipšic a že založil Novú väčšinu a že o tri roky bude potrebovať volebné hlasy. A prečo nie mladých prvovoličov, že? O toto tu hlavne ide. Vymývať mozgy teenagerom a pripravovať si voličskú základňu. Jeden z vašich obdivovateľov v diskusii k predmetnému článku vás neváhal označiť ako muža, ktorý sadí stromy. No, no, no ja by som ho trochu poopravil. Muž, ktorý sadí Lipšicovi volebné hlasy... Keby som bol rodičom dieťaťa, ostro protestujem proti tomu, aby mladí študenti boli takýmto spôsobom zneužívaní.

Ak chce Nicholson tohto roku navštíviť 260 slovenských gymnázií, tak to vyžaduje obrovsky veľa času, náklady na cesty, ubytovania, stravu atď. To nehovorím o tom, že v čase keď sa bude venovať mladým budúcim prvovoličom, nemôže robiť inú prácu. Webová platforma pre gymnazistov tiež niečo stojí, rovnako ako aj servis okolo zosieťovaných študentov pre potreby Novej väčšiny.

Lipšic nedávno priznal, že za viac než polroka „práce“ vo viedenskej pobočke americkej neziskovky Alliance Defending Freedom zarobil na „právnom poradenstve a službách“ 78 tisíc EUR. (Ak to bolo 9 mesiacov tak mal mesačný príjem 8,666 EUR). Slušné. Viac nezarobil ani ako minister za rok dennodennej práce.

Verím, že sa raz dozvieme pravdu, ktorá americká neziskovka platí Nicholsonov „nezištný boj“ za „Nové“ Slovensko.

A už len posledná poznámka na záver. Viktora Frankla mám prečítaného aj ja. Viem o čom to je. Pán Nicholson, nenahrávajte  ním prosím Lipšicovým zámerom. Je to dehonestovanie odkazu Viktora Frankla. My tu totiž nelozíme po stromoch, aj čítať vieme a možno vás to prekvapí pán Nicholson, ale vieme spievať aj svoju slovenskú hymnu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára